Rouwbegeleiding

Rouwbegeleiding

8 februari begin ik een nieuwe opleiding, namelijk rouwbegeleiding. Een thema die voor mij erg dichtbij komt, omdat ik ook het nodige rondom verlies heb meegemaakt in mijn jeugd. Ik had als kind graag een rouwbegeleider om me heen gehad om mijn verhaal zo nu en dan bij kwijt te kunnen. Deze kans op hulp zou ik andere gezinnen en kinderen nu wel willen geven.

Het liefst zou je het je kind besparen, het verdriet, de boosheid en het gevoel van onmacht bij verlies van iemand. Maar we weten allemaal dat we dat niet altijd zelf in de hand hebben. Door overlijden van iemand, maar ook door scheiding of ziekte van iemand komt een kind in een rouwproces terecht.

Dat is heel normaal, echter dat brengt gedachten, gedrag en gevoelens met zich mee die niet altijd goed begrepen worden door de kinderen zelf. Laat staan door de omgeving. Naast het kind dat rouwt, rouwt de ouder net zo goed. Ook voor hen staat de wereld op zijn kop. Toch willen ouders er zo goed mogelijk voor hun kinderen zijn in deze periodes.

Daarom zal ik jullie regelmatig voorzien van  tips over het praten over verlies met je kind. Daarnaast zal ik jullie informeren over thema’s die aan bod komen tijdens de opleiding, waarvan ik denk dat ze nuttig zijn voor iedereen om te weten.

Mocht je als ouder voor je kind begeleiding willen rondom rouw, schrijf je in voor een gratis intakegesprek via het contactformulier of bel me.

Geen reactie mogelijk.