BOEK – Sinterklaas

BOEK – Sinterklaas

Als kind was ik al gefascineerd door het fenomeen ‘Sinterklaas’. Ik vond het heel spannend om hem te ontmoeten en hem een hand te mogen geven. Daarnaast was ik altijd heel nieuwsgierig waar hij was als hij niet in Nederland was. Waar leefde hij dan? En hoe zag dat er dan uit?

Het antwoord hierop kwam uit een boek. Namelijk het boek ‘Sinterklaas’ van Charlotte Dematons. In de Sinterklaas periode pak ik altijd het boek ‘Sinterklaas’ uit de kast. ‘Waarom?’ hoor ik je vragen?

Hierin staat namelijk gedetailleerd het huis van Sinterklaas inclusief zijn bed, de stal van Americo, alle pietenstapelbedden en de eetkamer met alle pietenstoelen.  Ook het ‘werk’ huis met alle cadeautjes en de keuken waarin de pepernoten gebakken worden. Eindelijk mijn antwoord op al mijn vragen.

Het is een tekstloos boek, met prachtige platen. Hou je van een boek waarin je kunt Kijken en Zoeken?  dan kun je je lol op met dit boek. Je kunt er met kinderen lang over doorpraten. Over één plaat doe ik soms al een half uur. Er is zoveel te zien en te ontdekken!

Je kunt met dit boek heel goed de vertelvaardigheid van je kind stimuleren. Daarnaast kun je de woordenschat vergroten en samen mooie zinnen maken bij wat de pietjes en de sint allemaal doen. Tot slot kun je sociale vaardigheden trainen door vragen te stellen bij verschillende emoties die in het boek voorkomen (hoe zou diegene zich voelen? wat maakt dat die boos/blij/verdrietig is?).

Maar natuurlijk ook gewoon lekker voor het slapen gaan bekijken. Echt een aanrader dus! Te koop bij bol.com

 

Wil je tips meer toegespitst op jouw persoonlijke situatie of heb je een vraag, mail dan naar info@kindercoachutrecht.nl of maak een afspraak via het contactformulier op de site. 

Laat een reactie achter