Liefdevolle vriendelijkheid

Liefdevolle vriendelijkheid

Tijdens mijn reizen naar Azie heb ik kennis mogen maken met de term liefdevolle vriendelijkheid. Bij de 10-daagse stilte retreat die ik deed in Thailand kwamen we steeds weer terug op hoe belangrijk compassie en liefdevolle vriendelijkheid zijn.

Liefdevolle vriendelijkheid staat namelijk voor de kunst om lief te hebben. Je kunnen verplaatsen in anderen en je voor te stellen waarom anderen de keuzes maken die ze maken. Zodat we deze keuzes zelf vervolgens makkelijker te kunnen respecteren en accepteren. Dit heeft voor jezelf het voordeel dat je de keuzes van anderen makkelijker kunt loslaten, ook wanneer je het er niet mee eens bent.

Tijdens mijn laatste reis naar Bali werd ik wederom geconfronteerd met de liefdevolle vriendelijkheid die de mensen daar uitdragen. Het is een lifestyle, niet zo individualistisch, maar meer voor elkaar doen.

Misschien ietwat idealistisch.. maar toch…het raakte me, weer.

En toen besefte ik me…misschien is dat wel wat me zo raakt in het werken met kinderen. Ook kinderen stralen liefdevolle vriendelijkheid uit. Kinderen zijn niet bezig met wat anderen van ze vinden, kunnen intens genieten van wat ze doen en voelen onvoorwaardelijke liefde voor de mensen om zich heen. Als volwassenen raken we dit langzaam kwijt. Dan zijn we bezig met wat anderen van ons vinden en wijden we te veel uit over de domme acties van anderen.

Laten we dit niet meer doen, maar de mensen laten zijn wie ze zijn. Alles heeft een reden, iedereen maakt keuzes vanuit zijn/haar eigen perspectief en levenservaring.

Nogmaals…misschien ietwat idealistisch…maar toch…

Wil je meer tips toegespitst op jouw persoonlijke situatie of heeft u een vraag, mail dan naar info@kindercoachutrecht.nl

Laat een reactie achter