Koken met Kinderen – Sinterklaas = Pepernoten!

Sinterklaas is zaterdag weer in Nederland aangekomen. De tijd van schoen zetten, cadeautjes, liedjes zingen en lekkernijen is weer aangebroken. Als kind vond ik het altijd een heel spannende tijd. Wij hadden een open haard waar we onze schoen neerzetten. Daar zong ik dan uit volle borst, zodat Sinterklaas me echt hoorde (we woonden nogal afgelegen..). Ook hield ik van de gezellige sfeer op school en ook hier de spanning vooraf. Daar hoorde natuurlijk het bakken van pepernoten bij, leuk om te doen en hartstikke lekker.

sinterklaas

Ik met mijn sinterklaascadeaus!

Vandaag dacht ik weer terug aan die tijd en bakte ik ‘gezonde pepernoten’. Ook leuk om te doen met je kind! Ik probeerde dit recept uit met zowel kokosmeel als zelfrijzend bakmeel.

Pepernoten

De pepernoten liggen klaar om gebakken te worden. Links degenen met kokosmeel, rechts die met zelfrijzend bakmeel

Wat heb je nodig?

100 gr kokosolie

100 gr kokosbloemsuiker

250 gr zelfrijzend bakmeel (kan ook kokosmeel, speltmeel, glutenvrije zelfrijzend bakmeel)

Amandelmelk 30-50 ml

2 tl speculaaskruiden

Vanille extract

1 tl bakpoeder

Snufje zout

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 160-180 graden. Smelt de kokosolie  au bain marie tot het gesmolten is. Voeg alle ingredienten samen en kneed het tot een bol deeg. Met je handen kun je er nu bolletjes van rollen. Leg ze op een bakplaat met bakpapier en bak ze in ca. 20 minuten bruin. Eet smakelijk! Veel bakplezier!

Pepernoten

En het resultaat! De donkere zijn die met zelfrijzend bakmeel.

 

Wil je tips meer toegespitst op jouw persoonlijke situatie of heb je een vraag, mail dan naarinfo@kindercoachutrecht.nl of maak een afspraak via het contactformulier op de site. 

 

 

Laat een reactie achter